STEM, роботика и програмиране с LEGO® Education

Летен курс “STEM, роботика и програмиране  за деца с LEGO® Education”!

През лятната ваканция детски образователен център ЕЛИТ отваря врати за STEM, роботика и програмиране за деца с LEGO® Education. Курсът, който се провежда в партньорство със SparkLab, е успешно продължение на креативните занимания за малчуганите от сезон 2023/2024 г., които проявяват интерес към съвременните технологии и иновации.

Обучителните програми в SparkLab са основани на образователните методи “конструкционизъм” и “проектно-базирано обучение”. Методиката прави усвояването на материала по-лесно и по-достъпно за децата.

Конструктoрите LEGO® Education за програмиране за деца са не просто средство за игра, а развиват въображението и креативността на децата.

Последните проучвания в образователните технологии показват, че проектно-базираното обучение и работата с физически обекти правят усвояването на материала по-лесно и по-достъпно за децата.

Идеята на STEM е да се развиват знания и умения, които са важни за бъдещето на учениците. Използват се различни методи и инструменти. Сред тях са изкуството и дизайна, чрез които се цели насърчаването на творческото мислене и иновативността.

За началните курсове не се изисква предварителна подготовка, а сложността на заниманията зависи от уменията на децата. Развиват се ключови умения, като критично мислене, работа в екип и базови умения в програмирането.

В групите по роботика и програмиране децата са разпределени спрямо възрастта им, съответно WeDo и SPIKE™.

Групите WeDo са подходящи за 7-8 годишните, като не е необходимо децата да имат предварителна подготовка. По време на заниманията се проектират, конструират и програмират LEGO роботи, с чиято помощ се решават проблеми от реалния живот.

В група SPIKE™ могат да се включат деца между 9-11 г. Заниманията започват с лесни и забавни проекти. Това дава на децата необходимата увереност в работата им с комплектите LEGO® Education и позволява решаването на следващи по-сложни задачи.

Заниманията по време на Лятната занималня с Елит се провеждат по групи всеки Вторник както следва:

От 11 юни 2024 до 10 септември 2024 г. включително:

Група WeDo / за деца 7-8 г. / от 10:30 – 12:00 ч.

Група SPIKE™ / за деца 9-11 г. / от 13:30 – 15:00 ч.

Еднократно посещение – 45 лв. (за 90 минути урок с индивидуален комплект LEGO® Education)

Модул от 4 посещения – 160 лв. (4 поредни седмици, 90 минути урок с индивидуален комплект LEGO® Education)

Заплаща се на място в брой или по банков път.