STEM, роботика и програмиране с LEGO® Education

Курс “STEM, роботика и програмиране  за деца с LEGO® Education”!

През учебната 2023/2024 г. детски образователен център ЕЛИТ отваря врати за STEM, роботика и програмиране за деца с LEGO® Education. Курсът, който се провежда в партньорство със SparkLab, е успешно продължение на летните креативни занимания за малчуганите, които проявяват интерес към съвременните технологии и иновации.

Обучителните програми в SparkLab са основани на образователните методи “конструкционизъм” и “проектно-базирано обучение”. Методиката прави усвояването на материала по-лесно и по-достъпно за децата.

Конструктoрите LEGO® Education за програмиране за деца са не просто средство за игра, а развиват въображението и креативността на децата.

Последните проучвания в образователните технологии показват, че проектно-базираното обучение и работата с физически обекти правят усвояването на материала по-лесно и по-достъпно за децата.

Идеята на STEM е да се развиват знания и умения, които са важни за бъдещето на учениците. Използват се различни методи и инструменти. Сред тях са изкуството и дизайна, чрез които се цели насърчаването на творческото мислене и иновативността.

За началните курсове не се изисква предварителна подготовка, а сложността на заниманията зависи от уменията на децата. Развиват се ключови умения, като критично мислене, работа в екип и базови умения в програмирането.

През учебната 2023/2024 г. стартираме групи за роботика и програмиране за деца WeDo и SPIKE™.

Групите WeDo са подходящи за 7-8 годишните, като не е необходимо децата да имат предварителна подготовка. По време на заниманията се проектират, конструират и програмират LEGO роботи, с чиято помощ се решават проблеми от реалния живот.

В група SPIKE™ могат да се включат деца между 9-11 г. Заниманията започват с лесни и забавни проекти. Това дава на децата необходимата увереност в работата им с комплектите LEGO® Education и позволява решаването на следващи по-сложни задачи.

Всеки от двата курса WeDo и SPIKE™ се състои от по 2 нива. Във всяко ниво са включени по 4 модула с по 4 занятия (общо 16), разпределени по равно в двата учебни срока през 2023/2024 г.

Разписание по групи през учебната 2023/2024 г.:

Група SPIKE™: петък от 18:00 до 19:30 ч.

Групи WeDo: събота от ч. и  – 

160 лв. – модул от 4 посещения

600 лв. – пакетна цена за едно ниво, което съдържа 4 модула.

Специална цена за едно ниво – 600  540 лв. еднократно или четири вноски по 150 лв. за ранно записване до края на месец август.

Заплаща се на място в брой или по банков път.