loader image
Една чудесна инициатива се превърна в традиция! За трети пореден път в уютните зали на Детски образователен център ЕЛИТ се проведе Коледен турнир за деца от 4 до 14 години. […]

Една чудесна инициатива се превърна в традиция! За трети пореден път в уютните зали на Детски образователен център ЕЛИТ се проведе Коледен турнир за деца от 4 до 14 години. За празничната атмосфера, създадена от домакините и организатори от „Шахматен клуб ЕЛИТ“, съвместно с „Българска федерация по шахмат 2022“, допринесоха и спонсорите от ТЕХНОМИКС, които осигуриха много награди и приятни изненади за младите шахматисти.

В надпреварата в 7 кръга по ускорен шахмат се включиха близо 70 малки шахматисти, като приятната изненада бе участието на 9 деца до 6 години, за които бяха предвидени специални награди за шахматния им „прощъпулник“. И малки, и големи вложиха много старание и амбиция да покажат на практика усвоеното в учебно-тренировъчния процес. Всички участници получиха награди, а призьорите в генералното класиране и в отделните възрастови групи – купи и медали.

Борбата за призовите места бе изключително оспорвана до последната партия. Показателен е дележът на първото място в класирането между двама състезатели с еднакъв актив от 6,5 точки. Шампион на турнира е 8-годишният Велислав Захариев (ШК ЕЛИТ), следван от Георги Стефанов (ШК Славия) и Христо Славчев (ШК Славия), постигнал 6 т.

Крайно класиране: https://chess-results.com/tnr832653.aspx?lan=24&art=1&rd=7…

Генерално класиране:

Момичета до 6 години
🥇 София Миткова
🥈 София Павлова

Момчета до 6 години
🥇 Калоян Статков
🥈 Васил Илиев
🥉 Михаил Димитров

Момичета до 8 години
🥇 Ева Кичукова
🥈 Християна Буглова
🥉 Белослава Боева

Момчета до 8 години
🥇 Велислав Захариев
🥈 Симеон Цветанов
🥉 Мартин Бекирски

Момичета до 10 години
🥇 Габриела Иванова
🥈 Алина Можарова
🥉 Никол Иванова

Момчета до 10 години
🥇 Георги Стефанов
🥈 Христо Славчев
🥉 Ерик Стойчев

Момичета до 12 години
🥇 Далма Вели

Момчета до 12 години
🥇 Димитър Жотев
🥈 Атанас Узунов
🥉 Владимир Дамянов

Юноши до 14 години
🥇 Адриан Абдула
🥈 Петър Бойкинов
🥉 Александър Алексиев

Всички участници в турнира се почувстваха като истински Коледни звезди в навечерието на светлите празници. Награждаването премина в изключително топла атмосфера, носейки радост и удовлетворение на младите шахматисти за положения от тях труд през отминаващата 2023 година.