loader image
От 02.06. до 8.06.2023 г., в курортния град Приморско се проведоха държавните индивидуални първенства по класически шахмат за момичета и момичета до 8 и 10-годишна възраст. С постигнат резултат от […]

От 02.06. до 8.06.2023 г., в курортния град Приморско се проведоха държавните индивидуални първенства по класически шахмат за момичета и момичета до 8 и 10-годишна възраст.

С постигнат резултат от 8 победи в 9 изиграни партии, Вели (ШК ЕЛИТ ) извоюва вицешампионската титла. Той дебютира на този вид първенства през 2020 г., когато едва 5-годишен стана 4-ти по класически шахмат и спечели бронзов медал на блиц (до 8г.), резултат, който не бе постиган до онзи момент.

През 2021 г. направи нов невиждан за българската шахматна общност успех, ставайки Шампион на България по класически шахмат на 6-годишна възраст и вицешампион в дисциплините „рапид“ и „блиц“. През 2022 г. отново си извоюва шампионската титла по класически шахмат, но не взе участие в „рапид“ и „блиц“.

Тази година допусна първата си загуба по класически шахмат на държавно индивидуално първенство за последните 3 години, което му отреди почетното 2-ро място.

Вярваме, че тази лека крачка назад е силна засилка за предстоящ голям скок и му пожелаваме още много успехи занапред!